Kwartaalupdate 2019

Eerder dit jaar kondigde we het al aan, we naderen de grens van €10 miljoen financiering. Vol trots kunnen we mededelen dat we deze grens ondertussen ruimschoots zijn gepasseerd! Daar blijft het dit jaar niet bij, want ondertussen is de grens van €15 miljoen financiering al in zicht en zitten er voldoende zaken in de pijplijn om ook deze ruimschoots te passeren. Iets waar we enorm trots op zijn. 

Nu zijn de kosten voor het runnen van een platform op basis van een vergunning vanuit de AFM en DNB als beleggingsonderneming niet mals. Het blijft dus zaak om door te groeien. Het wringt wel eens dat een groot deel van onze con-collega's nog steeds onder een ontheffing mogen opereren. Dat maakt dat we qua externe, maar ook interne kosten niet direct vanuit een gelijk speelveld opereren. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Het is wat ons betreft dan ook wachten op wetgeving vanuit Europa waardoor dit meer gelijk zal worden getrokken. Al kan dit met de sleurende Brexit-discussies nog wel even duren. 

Tot die tijd gaan we vol energie verder met het uitbouwen van AndersFinancieren. We verwachten vooral veel in de hoek van de nieuwe woonvormen gericht op betaalbaar wonen. Banken trekken zich in hoge mate terug uit de financiering van vastgoed en dus is er meer ruimte voor ons. Helemaal omdat het terugtrekken weinig te maken heeft met de businesscases die ten grondslag liggen aan deze investeringen, maar alles met de bedrijfsvoering van de banken zelf. Mooie kansen dus voor beleggers op zoek naar een maatschappelijk, stabiel vastrentend fonds. 

Irma Langeraert

Team AndersFinancieren