Bernhoven B.V. I - Gift werknemers (2019)

Bernhoven B.V. I - Gift werknemers (2019)

Let op: er heeft een wijziging plaatsgevonden in de converteerbare obligatieovereenkomst die heeft geleid tot een verbetering in de rechtspositie van de investeerder. De conversie van de obligaties naar aandelen is geen plicht meer, maar een recht. Dit betekent dat u zelf kunt kiezen of u de obligaties wilt converteren naar aandelen (indien mogelijk) of dat u de obligaties wilt laten uitbetalen. 

Dit betreft emissie Bernhoven B.V. I en beschrijft de gift werknemers in de vorm van een obligatie. Je kan je via deze pagina inschrijven voor deze emissie. Je kunt deze gift vergelijken met een kerstcadeau, een extraatje naast je bestaande arbeidsvoorwaarden. Lees hier alles over deze emissie:

Financiële waardering voor je inzet

Bernhoven wil in 2025 dé gezondheidsorganisatie zijn voor de regio Oss – Uden – Meierijstad. Vanuit de strategie toekomstbestendige zorg voor de regio en vanuit de belofte van Bernhoven worden vervolgstappen gezet. Participatie van medewerkers is daarin een belangrijk punt. Bernhoven is je zeer dankbaar voor je dagelijkse inzet en wil haar dankbaarheid laten blijken door nanciële waardering. Je ontvangt de waardering in de vorm van converteerbare obligaties, zodat wij onze verbondenheid met elkaar versterken. Deze vorm van financiële waardering is uniek in Nederland en maakt dat jij onderdeel bent van een bijzondere organisatie; een organisatie met participatie waarbij we uit liefde voor mensen de allerbeste gezondheidszorg creëren.

Bernhoven als organisatie met participatie

Bernhoven heeft voor haar medewerkers één miljoen euro aan obligaties gereserveerd. In de komende jaren wordt dit bedrag aan de medewerkers toegekend. Vijf jaar lang wordt jaarlijks aan iedere werknemer
een obligatie ter waarde van € 100,- aangeboden. Door de obligaties kun jij financieel participeren in en ben je financieel verbonden met de organisatie waar je werkt. Dit jaar worden voor de tweede keer obligaties uitgegeven. 

Wat is een obligatie?

Een obligatie is een stukje van een lening die door een organisatie wordt uitgegeven. Door een obligatie te kopen, leen je geld uit aan de organisatie. In ruil hiervoor ontvang je jaarlijks een bedrag aan rente. Na de einddatum in 2028 krijg je de waarde van de obligaties in bezit uitbetaald. Alle obligaties van een lening hebben dezelfde waarde en rechten. Als medewerker van Bernhoven hoef je geen obligaties te kopen, je krijgt elk jaar een obligatie van je werkgever. Voor Bernhoven zijn de obligaties van alle werknemers opgeteld een lening van de werknemers aan het ziekenhuis. Alle obligaties die worden uitgegeven in vijf jaar tijd vertegenwoordigen samen het bedrag van één miljoen euro. 

Wat betekent converteerbaar?

Volgens de huidige wetgeving mogen ziekenhuizen geen winst uitkeren. De kans bestaat dat deze wet binnen nu en negen jaar verandert. Als de wet wijzigt, geeft Bernhoven haar medewerkers de kans de converteerbare obligaties die zij gekregen hebben te converteren (om te ruilen) voor aandelen. Het is niet verplicht je converteerbare obligatie om te ruilen, de keus is aan jou. Als de wet niet binnen negen jaar aangepast wordt of wanneer je er voor kiest de obligatie niet te ruilen, krijg je per obligatie € 100,- uitbetaald. Wanneer je er voor kiest je obligatie te converteren, word je aandeelhouder en zo mede-eigenaar van Bernhoven. 

Update : Onlangs heeft de minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins, laten weten dat het kabinet de tijd op dit moment nog niet rijp acht voor een verruiming van de investeringsmogelijkheden in de medisch-specialistische zorg. De kans is dus erg klein dat de converteerbare obligaties gedurende de looptijd daadwerkelijk omgezet kunnen worden in aandelen. 

Hoe ontvang ik mijn cadeau?

Om jouw obligatie te ontvangen en obligatiehouder van Bernhoven te worden, moet je je inschrijven. Dit doe je door te klikken op de grote oranje knop ‘inschrijven obligatie’ (rechtsboven). Vervolgens loop je stap
voor stap het inschrijvingsproces door en zal AndersFinancieren jouw inschrijving nalopen.

Mocht je vragen hebben kan je altijd een berichtje sturen naar bernhoven@andersfinancieren.nl

Wat als ik uit dienst ga?

Als je uit dienst gaat, zal Bernhoven de obligatie overnemen. Een keer per jaar zal Bernhoven inventariseren wie in het afgelopen jaar uit dienst is getreden. De waarde van je obligatie(s) en de opgebouwde rente ontvang je daarna op je rekening. Ook bij het bereiken van de pensioenleeftijd wordt de obligatie overgenomen. Daarnaast is het mogelijk de obligaties over te dragen aan andere medewerkers binnen Bernhoven. Hiervoor is toestemming nodig van de directie.