Beleggen in een historisch stukje 's-Gravenzande

Beleggen in een historisch stukje 's-Gravenzande

Draag bij aan de realisatie van een prachtig initiatief dat een historisch stukje 's-Gravenzande nieuw leven inblaast, met behoud van kwaliteit en stadsgezicht. Het gaat om een klassiek schoolgebouw in hartje ’s-Gravenzande. 

Beleg in de obligatie van 'Steenvlinder Zelfbouw 1 B.V.’ Vanaf € 500,= kunt u meedoen. U krijgt een rendement van 4% op jaarbasis, en de looptijd is maximaal 2 jaar. Zowel particulieren ('crowdfunding') als professionele beleggers worden uitgenodigd.

Extra betrokkenheid

De deelnemers (obligatiehouders) hebben - behalve het rendement - ook extra betrokkenheid bij het project. We organiseren speciale avonden voor beleggers, met lokaal betrokken sprekers. We gaan ook terug in de historie van de school. Verder wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang en krijgt u op verschillende momenten een rondleiding aangeboden. U weet dus precies wat er gebeurt met uw belegging, u ziet hoe mooi het wordt en u heeft ook nog een rendement op uw geld! 

De opgehaalde financiering zal worden ingezet voor de aankoop en transformatie van de school in ‘klusrijpe eenheden’. Particulieren kopen vervolgens ‘een stukje school’, en realiseren naar eigen ontwerp hun droomhuis.

Het project

Steenvlinder heeft overeenstemming met de gemeente Westland over de aankoop van de oude school en het realiseren van 17 appartementen. Zij zorgen ervoor dat alles geregeld is met de gemeente. Technische zaken zoals de fundering en de aansluiting van riolering, gas, water en licht zullen worden aangelegd. Mensen bouwen dus helemaal hun eigen huis in de oude school, zonder te verdwalen in ingewikkeldheden. Bij de verbouw en renovatie wordt de duurzaamheid van het pand sterk vergroot en zal het historische gebouw veel beter zichtbaar worden.

De school, waar zoveel inwoners van ’s-Gravenzande hebben leren lezen en schrijven, blijft behouden. Het ‘schoolplein’ zal daarbij als openbare ruimte beschikbaar komen. De kosten blijven laag zodat voor mensen met inzet en durf, maar met een beperkt startkapitaal, kansen ontstaan op de woningmarkt. Dit is goed voor hen én voor de leefbaarheid van ’s-Gravenzande.

Geef de Prins Willem Alexander School in ’s Gravenzande een nieuwe bestemming.
Samen kunnen we 17 nieuwe woningen realiseren.

Samenwerking AndersFinancieren en Steenvlinder

AndersFinancieren en Steenvlinder hebben elkaar gevonden omdat beiden gericht zijn op het creëren van meerwaarde voor de samenleving. De een door o.a. het hergebruik van cultuurhistorische gebouwen en mensen de kans te geven een betaalbare koopwoning te realiseren. De ander door de gelegenheid te bieden om te beleggen in een maatschappelijk doel, tegen een redelijk rendement.

Wat we delen is een open, eerlijke en deskundige  bedrijfscultuur; waarbij we nieuwe wegen bewandelen om de wereld een stukje mooier te maken en de mensen een beetje gelukkiger. Bij de Prins Willem Alexanderschool in ’s Gravenzande komt alles samen. Het is een mooi voorbeeld van een belegging met grote maatschappelijke meerwaarde, een beperkt risico en toch ook nog een leuk rendement.’ aldus directeuren Irma Langeraert en Marnix Norder.

Nuttige Links:

Meedoen? Login voor meer informatie over dit project, het beleggingsprofiel en de documentatie? Nog geen profiel, registreer dan snel

Login en registreer

Meedoen?

Login voor meer informatie over dit project, het beleggingsprofiel en de documentatie? Nog geen profiel, registreer dan snel.

Registreren   of   Login

Emissie

€ 850.000,00

Rente

4%

Looptijd

Looptijd

2 Jaar

Inschrijvingsperiode t/m

25-10-2016

Credittoets

risicoprofiel

Goed

Wat houdt de credittoets in?

Zekerheden

Verstrekte zekerheden

Goed