Hoe word ik belegger?


Het is eenvoudig om te starten met beleggen via AndersFinancieren. De eerste stap is u te registreren als belegger. Zodra uw registratie definitief is, heeft u toegang tot het besloten deel van onze website. Hier vindt u de achtergrondinformatie bij alle lopende obligaties. Daarnaast maken wij in de administratieve module van AndersFinancieren een persoonlijk account voor u aan. Deze module kunt u op 2 manieren bereiken:

1. Door op een projectpagina te klikken; of
2. Via www.andersfinancierenadministratie.nl.

Met dit account kunt u inschrijven op obligaties en uw lopende beleggingen beheren. Dit is een aparte module dus u moet nogmaals inloggen.

Uw gebruikersnaam en wachtwoord is identiek aan de naam en wachtwoord die u heeft opgevoerd bij uw registratie. Een uitgebreide handleiding van de administratieve module treft u aan zodra u bent ingelogd.

Hoe word ik eigenaar van een obligatie?
De uitgifte van een obligatie verloopt volgens een vast proces en omvat de volgende stappen:

  1. Openen inschrijving. De organisatie (uitgevende instelling) die geld wil ophalen door middel van een obligatielening stelt het Informatiememorandum en alle bijbehorende documentatie beschikbaar via de website van AndersFinancieren. Deze informatie komt beschikbaar in het besloten deel van de website.
  2. U besluit in te schrijven via uw account, vult het digitale inschrijfformulier in en klikt op inschrijven.
  3. Uw inschrijving wordt voorwaardelijk toegewezen, dit wordt per e-mail aan u bevestigd.
  4. U ondertekent het inschrijfformulier en stuurt dit formulier met een kopie van uw paspoort of ID naar AndersFinancieren, Bergrand 226 4707 AT in Roosendaal.
  5. Zodra er voldoende inschrijvingen zijn ontvangt u bericht dat uw inschrijving onvoorwaardelijk is geworden en krijgt u een stortingsverzoek. U maakt tijdig het geld over naar de bankrekening van de Stichting Obligatiehouders AndersFinancieren. Let op, indien het aantal aanmeldingen groter is dan het beoogde bedrag is de volgorde van de ontvangst van de betalingen bepalend bij het toewijzen van de obligatie.
  6. Zodra alle gelden binnen zijn is de emissie geslaagd en worden de obligaties geplaatst. U krijgt hierover via e-mail bericht. U bent nu eigenaar van de door u geselecteerde obligatie.

Het kan zijn dat u de obligatie niet toegewezen krijgt, omdat de obligatie overtekend is of omdat de emissie niet geslaagd is. Ook hierover krijgt u via e-mail bericht. Eventuele gelden die u al heeft overgemaakt naar de Stichting Obligatiehouders AndersFinancieren worden vanzelfsprekend aan u geretourneerd.

Hoe verkoop ik mijn obligaties tussentijds?
Lopende obligaties kunnen niet worden verhandeld via AndersFinancieren. Wel kunt u zelf uw obligaties verkopen aan een derde. Voorwaarde is dat deze (rechts)persoon geregistreerd staat als belegger bij AndersFinancieren. De verkoop en afrekening regelt u zelf onderhands, de benodigde documenten om e.e.a. bij te laten werken in de betreffende administraties kunt u opvragen via info@andersfinancieren.nl. Aan de verwerking van deze transactie zijn kosten verbonden.